Complianța în WITTENSTEIN

Responsabilitatea, ca una dintre cele cinci valori corporative, reprezintă baza activităților noastre comerciale. Complianța, adică respectarea tuturor reglementărilor legale și a celor ale companiei, este o condiție indispensabilă în acest sens. Scopul nostru este de a ne asigura că practicile tuturor angajaților Grupului WITTENSTEIN - fie că lucrează în administrație, în producție sau la nivelul Directorului General și al Consiliului de Administrație - respectă legile, regulile, angajamentele voluntare și valorile noastre. Am stabilit acest lucru în Codul nostru de conduită și l-am explicat prin intermediul unor exemple.
Codul de conduită al grupului WITTENSTEIN

Activitățile comerciale sustenabile și responsabile din punct de vedere social, reprezintă baza tuturor activităților noastre și un fundament universal pentru relații de afaceri bune și de durată. Codul nostru pentru furnizori, care derivă din Codul de conduită al Grupului WITTENSTEIN, definește standardele pe care WITTENSTEIN le stabilește pentru sine și a căror respectare WITTENSTEIN o solicită furnizorilor săi.
Cod de Conduită al Furnizorilor grupului WITTENSTEIN

Am elaborat standardele noastre de complianță în conformitate cu principiile Pactului global al Organizației Națiunilor Unite (ONU) și cu acordurile Organizației Internaționale a Muncii (OIM). 

 

Așa anunțați un caz de complianță

Este important pentru noi să descoperim și să clarificăm comportamentele neconforme. Acest sistem poate fi folosit pentru a raporta tot felul de incidente în care se suspectează o încălcare a conformității. De exemplu, se pot depune rapoarte privind drepturile omului și rapoarte de mediu, precum și rapoarte care conțin suspiciuni de spălare de bani sau de finanțare a terorismului.


Sistem denunțare (whistleblower)   

Vă rugăm aveți în atenție:
Puteți raporta posibile încălcări în mod anonim sau scriindu-vă numele. Suntem foarte interesați de o comunicare deschisă. Prin urmare, vă încurajăm să vă scrieți numele. Puteți fi sigur că vom trata informațiile Dvs. în mod confidențial și că nu veți suferi niciun dezavantaj dacă raportați un comportament neconform, și faceți asta cu bună credință și în măsura în care aveți cunoștințe despre acest lucru sau credeți că a avut loc.

Atunci când întocmiți raportul, vă rugăm să urmați instrucțiunile sistemului, care vă va ghida pas cu pas în procesul de transmitere. Vi se va cere să vă creați o căsuță poștală în acest sistem. Acest lucru are ca unic scop să puteți fi contactat în cazul în care sunt necesare întrebări. Dacă doriți, puteți adăuga oricând informații suplimentare la raportul dumneavoastră și puteți comunica cu noi (de asemenea, în mod anonim) prin intermediul căsuței poștale. Asigurați-vă că vă amintiți parola și ID-ul de caz, care vor fi afișate automat atunci când creați un raport. 

Principiile de transmitere a rapoartelor, de procesare a rapoartelor și de protecție a denunțătorilor sunt disponibile aici.